henkinen kasvu

Lapsuuden ilojen muistaminen

Lapsuuden ilojen muistaminen

Ilo ja hauskuus eivät ole jotain, joka sinulle annetaan tai jonka joku saa aikaan sinussa, vaan se on jotakin, jonka itse sallit itsesi kokea. Sallitko itsesi kokea iloa jälleen kuten lapsena tapahtui – olit ilo ja hauskuus – et suorittanut iloa, et suorittanut hauskuutta. Muistatko aikaa, kun lapsena koit puhdasta iloa ja ihmetystä kaikesta mitä ympärilläsi tapahtui?

Oletko kadottanut tuon kaiken hauskuuden, koska jäit kiinni siihen ajatukseen millainen aikuisen on oltava – KASVA JO AIKUISEKSI – kuulitko sitä usein? Oletko halukas yhdistymään lapsena kokemaasi hauskuuden ja ilon virtaukseen?

Muistele mikä sinusta oli hauskaa lapsena. Mikä sai aikaan kuplivaa iloa ja miten kikatit tai puhkesit riemukkaaseen nauruun pidättelemättä itseäsi – nauruun, josta ei tahtonut tulla loppua – muistatko? Järkeilevä mieli muistaa asioita hyvin rajallisesti ja jopa vääristää lapsuuden aikaisia kokemuksia ja muistuttaa vain usein kaikesta siitä, mitä pelottavaa, pahaa ja ikävää tapahtui.

Koeta joka päivä viettää aikaa itseksesi muistellen, mitä kaikkea hauskaa ja hassua lapsena koit ilman pelkoa. Tunne jokainen muisto ja salli puhtaan ilon tunteen huuhdella sinua – ole ilon virtauksessa – ole tuo ilon virtaus.

Kutsu siis rohkeasti noita hauskuuden hetkiä äläkä eksy järkeilevän mielen negatiivisuuksiin – ohita ne – salli vain ilon kuplia sisälläsi kuten lapsena. Salli ja anna itsellesi lupa kokea nuo tunteet tässä hetkessä. Voit oivaltaa suuria asioita kun näetkin mielen rajoitusten taakse ja oivallat sen, mitä noissa kokemuksia oikeasti tapahtui.

Rita no 291

Tagged , , , ,