henkinen kasvu

Elämän kirjo

  Seurustellessaan vain saman mielisten ihmisten kanssa, tarjoaako se mahdollisuuksia kasvaa, koska ehkä uusia ideoita, uusia ajatustapoja ei tulekaan  kohdattavaksi? Jos olet jatkuvasti sellaisten ihmisten seurassa, jotka myötäilevät kaikessa sinua, se saattaa tuntua mukavalta, mutta mitä jos elämä tuo ja niin se kyllä tuo sinun elämääsi ihmisiä, jotka haastavat sinut erilaisuudellaan?

Heidän näkökulmansa saattavat poiketa täysin omistasi, tapansa ilmaista itseään ulkoisesti ja sisäisesti voivat olla haasteellisia. Sinulla on valta valita vastustatko heitä ottamatta edes selvää millaisia he ovat. Jokainen ihminen tuo mahdollisuuksia kokea asioita uudella tavalla ja oivaltaa jotakin uutta.

Voit siis olla kiitollinen kaikesta, mitä elämän kirjo tuo sinulle, kaikella on tarkoituksen mukaisuutensa. Vaikka kuinka toivot rauhallista ja hiljaista, tyyntä elämää, tosiasia on, että olemme kaksinaisuudessa ja haasteissa.

Olitpa kuinka henkinen tahansa, kohtaat aina haasteita ja törmäät ihmisiin, jotka ovat erilaisia kuin sinä. Todellinen haaste löytyykin siitä, että voitko hyväksyä kaikki erilaiset tavat, ihmiset, ajatukset – sinun ei välttämättä tarvitse rakastaa kaikkia – mutta kun hyväksyt, että ne nyt kerta kaikkiaan ovat elämässä niin mitä sitten?

Kaataako se minun elämäni? Jäänkö tähän jumiin vai menenkö eteenpäin?

Rita no 291

Tagged , , , ,