henkinen kasvu

Hiljainen muutos

Muutos voi tulla elämääsi hiljaa ja tämä muutos voi olla yhtä tärkeä kuin muutos, jonka kanssa olet työskennelleet paljon.

Näet asioita itsestäsi, suhteissasi ja maailmassa, joita haluat muuttaa. Usein tuo halu johtaa sinut ottamaan askelia, työskentelemään sisäisen maailmasi kanssa, tekemään asioita, jotka johtavat ulkoiseen päämäärään. Joskus ilman suurempaa merkkiä, huomaatkin, että muutos on jo tapahtunut ilman sinun vaikutustasi. Tämä voi tuntua ihmeeltä, kun yhtäkkiä huomaat, että kumppani auttaa kotiaskareissa enemmän. Saatat jopa ihmetellä oliko kovalla työllä mitään vaikutusta vai tapahtuiko kaikki helpolla ja loistokkaalla tavalla itsestään.

Ihminen pystyy suhteellisen lyhyen aikaa keskittämään huomionsa ja ajan tajun voi kadottaa helposti. Saatat keskittää huomiosi taimeen, jonka olet istuttanut, kastelet sitä kunnes huomaat kukan kukkivan ja et ehkä huomannut, kuinka se tapahtui – se vain tapahtui. Luonto on loputtoman kärsivällinen ja pysyy – se vain on. Tämä ei tarkoita, etteivät ponnistelusi näyttele mitään osaa muutoksen ihmeeseen – sillä ne vaikuttavat. Olet vain pienempi osa tapahtumaa, joka lopulta tuottaa kukkivan kasvin, muuttaa ihmissuhdettasi, pehmittää sydäntäsi.

Samat lait, jotka koskevat kasvin kasvua vaikuttavat sinussa tapahtuviin sisäisiin ja ulkoisiin muutoksiin. Huomioit, harkitset, työskentelet, ruokit elämän maaperää, istutat siemenen ja hoivaat sitä. Joskus kaikkein vaikein osa on tietää, koska lopettaa ja päästää irti, sallia kaiken vain tapahtua. Usein näin tapahtuu, kun sinua häiritään ja huomiosi kiinnittyy toiseen vieläkin stressaavampaan huolen aiheeseen.

Ja usein juuri niinä aikoina sinä olet ja katsot hiljaisuuteen. Sinä olet hiljaisuus.

Rita no 291

Tagged ,