henkinen kasvu

Ihan tavalliset pelot

Jokaisella on pelkoja – se on ihan luonnollista ihmiselle. Pelko suojaa sinua vahingoittumiselta lähettämällä adrenaliinin ryöpyn auttamaan mahdollisessa vaaratilanteessa selviytymiseksi. Mutta pelko voi myös estää sinua osallistumasta täysin elämään.

Kun oivallat, että pelko on mielen tila, voit valita kohdat pelkosi, muuttaa mieltäsi ja luoda sellaisen elämän, jota haluat elää. Mieli on kuin tietokone, joka tallentaa ja käyttää tietovirtaa luoden yhteyksiä ajatuksen ja reaktion väille

Sinulla on aina kyky huomioida ja valita erillä tavalla, kuin aikaisemmassa tilanteessa. Sillä ei ole väliä mistä pelossa on kyse, koska voit aina valita uusia ajatuksia ja tapoja toimia. Kun sielusi ja mielesi ovat yhteydessä toisiinsa, voit luoda toisenlaisen todellisuuden.

Olet päättänyt päästä pelostasi ajaa autolla moottoritiellä – aloita tutkimalla ajatuksiasi ja koeta löytää uusi tapa nähdä tilanne. Kun olet valmis, sinulla voi olla tukenasi, vaikka tyyni ystäväsi, voit edetä seuraavaan vaiheeseen ja valitse rauhallinen, hiljainen tien, jolla ajat. Sydämesi saattaa hakata jännityksestä, mutta myös innostuksen ja saavuttamisen tunteesta. Toista tätä ilman toisen apua tai yksin rauhallisella tieosuudella ja kun tunnet olevasi valmis, voit kokeilla vilkkaampaa tieosuutta, pidempiä aikoja ajaen, kunnes löydät rohkeuden ajaa ihan, minne haluat ilman pelkoa. Kyseessä on siis pienten askelten ottamisesta.

Saatat ajatella, ettei kukaan muu tunne pelkoja, mutta on ihan yleistä pelätä tavallisia asioita, kuten vettä, kokea korkeanpaina kammoa, pelkoa puhua julkisesti tai lentää. Nämä ovat ihan tavallisia pelkoja.

Muista ettei ole kyse pelon poissaolosta vaan rohkeudesta päättää kohdata pelkonsa. Kun oivallat, että pelkojen kohtaaminen auttaa sinua huomioimaan ajatuksiasi ja tunteitasi niin etteivät ne hallitse elämääsi vaan sinä valitset, kuinka muovaat elämän, jota haluat elää.

Rita no 291

Tagged , , , , ,