henkinen kasvu

Ihmisyys


Ihmisyys.


Olemme ihmisiä, olemme perhettä – katselemme samoja tähtiä, nauramme ja itkemme ja me kaikki rakastamme. Perhettäsi katsellessasi, saattaa olla, että näet vain eroavaisuuksia. Huomaat vanhempiesi pitävän kiinni uskomuksista, joihin et itse usko tai toimivan tavalla, joita et yritäkään kopioida. Ehkä huomioit jonkun sisaruksistasi toimivan tavalla, joka saa sinut miettimään oletko edes samaa sukua?

Sinusta voi tuntua, että olet ihan toista ihmislajia kuin muu perheesi. Totta kuitenkin on se, että kun puhutaan omasta perheestä tai koko ihmiskunnasta, olemme samanlaisia. Yksinhuoltaja Afrikassa katsoo samoja tähtiä, samaa kuuta, kuin vaikkapa ranskalainen Pariisissa. Hengitämme samaa ilmaa, jokainen on itkenyt ja jokaista on satutettu. Jokainen rakastaa nauramista, sydän pumppaa verta kehossa samalla tavalla.

Olemme jokainen yksilöllisiä perheen jäseniä, mutta kaikki me olemme ihmisiä. Tiedostamalla sen, kuinka läheisiä olemme ja päästämällä irti eron, eroavaisuuden ajatuksesta, kykenemme tuntemaan enemmän maailmaa.

Jokainen tapaamasi ihminen on osa perhettä, et koskaan ole yksin. Oivallat myös, että kykenet tuntemaan yhtenevyyttä ihmisen kanssa, joka näyttää erilaiselta. Se auttaa sinua ymmärtämään, että jokainen ihminen ansaitsee kunnioitusta ja arvostusta perheen jäsenenä.

Voit soittaa minulle kaikissa kysymyksissä, jotka sinua askarruttavat. Odotan soittoasi.

Rita no 291

Tagged , , , ,