henkinen kasvu

Itsensä arvostaminen

Mikä on tärkein ihmissuhde elämässäsi?

Se on suhde sinuun itseesi. Voiko toinen käydä puolestasi läpi elämän kokemuksia? Ei, koska ne ovat vain sinulle tarkoitettuja. Vaikka seurustelet itsesi kanssa koko ajan, olet usein itsesi pahin arvostelija. Mitäpä jos sallisit itsesi oivaltaa oma mahtavuutesi ja tekisit seuraavanlaisen harjoituksen: “Viisi asiaa, joista pidän itsessäni.”

Kirjoita siis viisi asiaa, joista pidät itsessäsi ja nyt ei ole aika olla vaatimaton. Harjoituksesta voi olla sinulle suurta hyötyä, jos viiden asian kirjoittaminen tuottaa hankaluutta. Jos tuottaa vaikeuksia löytää noita asioita, mieti vaikka mikä ystävissäsi on sellaista, mistä pidät heissä ja todennäköisesti nuo samat ominaisuudet ovat myös sinussa, koska näet ne toisessa.

Ota mukaan muutakin, kuin fyysisen kehon ominaisuuksia, koska olet niin paljon muutakin kuin fyysinen keho. Huomaat, ehkä sinun on helpompi löytää asioita, joista et pidä ja voisiko olla mahdollista, että muuttaisitkin ne positiivisiksi ominaisuuksiksi, joista pidät itseäsi.

Voitko jatkaa harjoitusta viikon verran ja löytää viisi uutta ominaisuutta vaikkapa joka päivä. Viikon lopulla lue listaasi peilin edessä ääneen. Sinusta voi tuntua hassulta seista peilin edessä ja lukea ääneen asioit, joita ihailet itsessäsi, mutta voi olla, että hymy nousee kasvoillesi ja et voi lopettaa hymyilyä.

Katselet koko ajan ulospäin maailmaa, mutta et katsele itseäsi ja siksi et näe sitä kuinka mahtava ja uskomattoman kaunis olento sinä olet. Vietä siis aikaa itsesi seurassa ja nauti olostasi, ja sinusta tulee vieläkin parempi seuralainen itsellesi ja tuet itse itseäsi matkallasi maassa.

Rita no 291

Tagged , , , ,