henkinen kasvu

Kontrollointi

Lähes jokaisella on ollut vähintäni yksi tilanne tai ihmissuhde, jossa on liikaa koettanut käyttää kontrollointia apunaan. Toisen käytös on ehkä tuntunut epämukavalta ja hävettävältä ja saanut sinut mielestäsi näyttämään melko huonolta.

Ehkä sinulla on ollut ystävä, jolla on taipumus aina juoda liikaa, ja sinä koetat koko illan ajan estää häntä tekemästä niin. Tämä tapa poikkeaa hieman suorasta kontrolloimisesta, mutta estää ystävääsi käymästä läpi kokemuksia, joita hän valitsee itselleen. Salli hänen päättää, mitä hän haluaa tehdä ja miten toimia.

Oivalla, ettei ole sinusta kyse.  Sinun ei tarvitse hävetä hänen puolestaan, ei ole kyse sinusta. Tarve kontrolloida yleensä kertoo siitä, että et halua sallia toisten elää omaa elämäänsä, et pysty irtautumaan toisten asioista ja et ehkä suoraan osaa ilmaista mitä sinä haluat.

Pelko siitä, että et pysty hallitsemaan itseäsi ja elämääsi saattaa olla hyvin pelottavaa. Tutki kontrollointisi alkusyitä ja valitse vaikka yksi asia, jolle voi avautua. Tutki miten se saa sinut tuntemaan ennen ja jälkeen ja miksi oikeastaan halusit hallita tilannetta.

Se selkeyttä paljon, kun olet avoin ja rehellinen itsellesi.

Rita no 291

Tagged , , , , ,