henkinen kasvu

Mielen jatkuva pölinä

Mielen jatkuva pölinä

Oletko kuullut sanontaa “apinamieli?”

Sillä tarkoitetaan mielessä tapahtuvaa jatkuvaa melua, loputonta päässä tapahtuvaa pölinää – hypit ajatuksesta toiseen, analysoit ihmissuhteitasi, murehdit mitä tapahtuu seuraavaksi ja lopulta sinusta tuntuu kuin jatkuva nauha pyörisi uudelleen ja uudelleen ja vieläpä se alkaa aina alusta ja kiertää samaa rataa. 

Onko tuttua?

Joku koettaa meditoimalla saada pölinän hallintansa, mutta se saakin monesti aikaan sen, että kutsut tuon “apinan” leikkimään kanssasi. Sinulla on tilaisuus mennä ajatusten tuolle puolelle, tiedostaa omat ajatuksesi ja silloin kun olet tietoinen niistä, annat niiden nousta ja leijailla pois niin etteivät ne vedä sinua toisen suuntaan ajattelemaan ajatuksia.

Kun keskityt omaan hengitykseesi ja apinamielen alkaessa pölistä, huomioi vain ajatuksesi ja keskity hengitykseesi. Voit keskittyä hengityksen ääneen, jos se tuntuu sinusta hyvältä.

Tuli voi auttaa myös keskittymisessä ja silloin kynttilän liekkiä katsomalla voit rauhoittaa mieltäsi. Kun pölinä taas myöhemmin nousee esiin, huomio se vain ja anna sen sitten haihtua pois.

Harjoituksen myötä pölinä vaimenee ja tyyntyy ja niin tapahtuu sinullekin.

Voit soittaa minulle kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Kuljen matkaa kanssasi. Odotan soittoasi.

Rita no 291

Tagged , , , , ,