vuodenajat

Muistellaan syksyä

 Kun päivät pitenevät, huomioit vuodenajan muutoksen ilman, että tiedostat, että myös sinä olet muutoksessa samalla tavoin.

Kaipaatko syksyn syntyä?

Syksy paljastaa itsensä hitaasti, viipyillen tietoisuutesi rajamailla, kunnes viileät tuulet muuttuvat riittävän vahvoiksi riisumaan kesä vaatteesi ja huomioit kaikkialla ympärilläsi tapahtuvaa muutosta.

Luonto on verhonnut itsensä suojaavalla kerroksella ja puiden kaunis väritanssi alkaa muuttuen purppuran punaisesta kultaan ja niin syksy on todellakin saapunut.

Syksy on kokoamisen aikaa, kokoat ajatuksiasi samalla tavoin kuin korjaisit satoa. Korjaat saavutustesi satoa ja varastoit sitä kuten eläimet tekevät talven varalle. Kesä oli kiihkeää toiminnan ja kasvun aikaa ja syksy tuo olemukseesi hidastamisen ja toisenlaisen tahdin, kun sopeudut luonnon toiminnan mukaan.

Päivien lyhentyessä ja kukkien loistavan kukinnon kuihtuessa, oivallat olevasi myös muutoksessa. Syksyn väriloistossa kuulet muuttolintujen valmistautuvan lähtöön lämpimämpiin maihin ja runsaat luonnonantimet viestivät sinulle – olet muuttumassa, elämäsi on muuttumassa.

Kylmät tuulet kertovat lähestyvästä talvesta ja kaiken runsauden näkeminen luonnossa saa sinutkin hidastamaan elämän menoasi. Maistat kesän satoa syksyn tuomien hedelmien muodossa, aistit ja hengität tuoksua, kun puiden lehdet tippuvat maahan.

Elävät olennot kokevat usein syksyn enemmänkin lopetuksena kuin uuden alkuna. Muista riemuita syksyn värien tanssista, koska jokainen loppuhuipentuma palvelee aina uuden alkua.

Rita no 291

Tagged , , , , , ,