henkinen kasvu

Mustasukkaisuus

Mustasukkaisuus on aika yleinen ihmisen tunne ja useimmiten se nousee siitä, että ajattelee elämästä puuttuvan jotakin, mitä on muilla mutta ei itsellä.

Mustasukkaisuus on yksi raskaimmista tunteista, joita kohtaa elämässään. Kipeä tunne, että elämä on jollain tavalla epäreilua, kun taas toisille elämä tuo kaikkea yllin kyllin.

On vieläkin kovempaa, jos tuo joku on läsnä jokapäiväisessä elämässä, tehden vaikeaksi saada omaa tilaa olla oma itsensä, saada tilaa, jota tarvitsee parantaakseen ja eheyttääkseen omat sisäiset haavansa.

Mustasukkainen voi olla sisaruksilleen, rakkaalle ystävälleen tai jopa jollekin kuuluisalle ihmiselle. On siis hyvä tiedostaa, että mustasukkaisuus on aika yleinen ihmisen tunne.

Kuitenkin tärkeää on, ettei ruoki sitä sisäisellä puheellaan tai juoruilemalla toisten kanssa. Näin tehden voi kadottaa sen tuoman mahdollisuuden positiivisuuteen ja jää kiinni negatiivisuuteen.

Mustasukkaisuus tarjoaa mahdollisuuden tiedostaa, mikä on todellinen sydämen halu ja toive. Kun on jollekin tietylle ihmiselle mustasukkainen, haluaa sitä, mitä tällä ihmisellä on ja jos olet tietoinen, tunnistat sen. Tällä tavoin voit oivaltaa, mitä itsehaluat, joka on ensimmäinen askel saada se. Asia saattaa olla tietynlainen ihmissuhde tai ura. olipa se mikä tahansa, kun tiedostaa ja kunnioittaa omia toiveitaan on mahdollista myös luoda ne toteen.

Joskus vain on hyväksyttävä se tosi asia, että oma polkumme on erilainen kuin toisten ja näin saakin olla. Sitä on ehkä vaikea nähdä juuri nyt, mutta asia kyllä selviää myöhemmin, miksi oma polkumme on sellainen, mikä se on ollut.

Paras hoito mustasukkaisuuteen on tunnistaa se, että oma elämämme on tarkoituksenmukaisesti sellainen kuin se on ja huomioida kaiken kauneus, jota elämä tarjoaa meille.

Rita no 291

Tagged