henkinen kasvu

Muuta hauskalla tavalla ajatuksiasi

Kuinka lopettaa kaoottinen toistuvien ajatusmallien tulva?

Monet tavat ovat hyvin vakaavaa laatua olevia, mutta voit kokeilla hauskempaa tapaa lopettaa nuo sisäiset ajatusmallit. Miten olisi seuraavanlainen tapa? Yksinkertaisesti muuta vain yksi sana ajatuksessa. Voit valita ihan minkä tahansa sanan, joka sinulle sopii. Sen sijaan, että ajattelisit “Minulla ei ole mahdollisuutta,” muuta se seuravanlaiseksi “Minulla ei ole sukkia” tai “Minulla ei ole sipuleita,”  

Tässä on hieman sanojen filosofiasta kyse. Jos politikko sanoo “sota on rauhaa” eikö sana “sota” alakin kuulostaa ennenpitkään joltakin todella hyvältä asialta? Jos taas politikko sanoo, että “kaikki on hyvin” vaikka niin ei asiat olisikaan, eikö kuitenkin suurta osaa ihmisiä alakin houkutella ajatus, että “kaikki on hyvin” vaikka he eivät vielä näe tuota hyvää itse?

Joko käytät kieltä tavalla, joka tukee sinua tai käytät sitä toisella tavalla, joka voi sabotoida sinua. Kun jatkuvasti toistat “Minulla ei ole mahdollisuutta” tuolla toistuvalla lannistavalla mallilla on todella  merkitystä. Jos taas käytätkin jotain hauskaa sanaa lauseessa, “Minulla ei ole selleriä” tai “Minulla ei ole sipulia,” päädyt vain kauppaan ostoksille- hauskaa vai mitä? Sisäisen puheen muuttaminen vakavalla tai hassulla tavalla todella auttaa ja sillä on merkitystä, jos sallit niin olla. 

Rita no 291

Tagged , , , , , , ,