Blog

Numeroiden merkitys

Numeroiden merkitys

Kerron hieman mitä eri numerot viestivät muutakin, kuin paljoutta tai järjestystä. Aloitetaan siis alusta

Piirsin kolme vuotiaan kuvan isästäni ja koristelin hänen paitansa pienillä ympyröillä, joiden keskellä oli piste. (tämä on myös auringon merkki – olen leijona horoskoopiltani ja tuo ympyrä piste keskellä on myös leijonan merkki) Vasta myöhemmin oivalsin, että merkki kuvastaa myös numeroa Yksi – 1

YKSI on alku, piste maailmankaikkeudessa. Yksi kuvastaa siis yksilöllisyyttä, riippumattomuutta, aloitteellisuutta. Yksi edustaa myös yang – energiaa.

KAKSI on vastakohtien luku. Piste liikkuu ja muodostaa janan, joka halkaiseen ympyrän ja syntyy kaksi puolta – oikea ja vasen, ylhäällä ja alhaalla, tämä ja tuo puoli…. Kaksinaisuus on syntynyt. KAKSI kuvastaa tasapainoa ja yhteistyötä.

KOLME tuo esille ja kahden välisestä jännitteestä syntyy jotakin aivan muuta – syntyy kolmas tekijä. KOLME kuvastaa luovuutta, iloa ja optimistisuutta.

NELJÄ tuo kiinteyttä kaaokseen ja asettaa järjestykseen. Neljä on kaikkien muotojen luku. Unet, ajatukset ja suunnitelmat muuntuvat neljän vaikutuksesta kuviksi. Nelonen on alusta, jonka varaan rakentaa rajat kasvulle. NELJÄ kuvastaa siis rakenteita ja rajoja.

VIISI on luku, joka syntyy aivan itsestään ja kuvastaa tienhaaraa. Nyt on tehtävä valintoja ja päätettävä mihin suuntaan edetä. VIISI kuvastaa vapautta, muutosta, mahdollisuuksia.

KUUSI merkitsee kasvua, ylöspäin työntymistä, kuten kuusipuu kasvaa ylöspäin. Kuusi merkitsee kotia, perhettä ja läheisiä ihmisiä. KUUSI kuvastaa Vastuuta, rakkautta ja harmoniaa.

SEITSEMÄN on kasvualusta, jonka varassa elämä lepää, se on kuin kirjekuori, joka pitää salaisuuden sisällään. Aine etsii henkeä ja siksi SEITSEMÄN kuvastaa tutkiskelua, tietoa ja yksinäisyyttä. Seitsemän on pyhä luku.

KAHDEKSAN on symboli, joka kuvaa rajoitettua kuutiota – se on häkin numero. Ihminen on sulkenut itsensä häkkiin; asunnot, ja kulkuneuvot ovat alkaneet muistuttaa häkkiä. KAHDEKSAN kuvastaa kokoamista, tasapainoa, organisaatiota ja sadonkorjuuta.

YHDEKSÄN on epäitsekkyyden numero. Yhdeksän luovuttaa, antaa pois. Se ei pidä itsellään mitään. YHDEKSÄN kuvastaa ihmisyyttä, humanismia ja uhrautuvaisuutta.

RITA no 291

Tagged , , , , , , , , , ,