henkinen kasvu

Olet sitä, mitä ajattelet?

Mitä tarkoittaa : Olet sitä, mitä ajattelet?

Jokainen meistä kertoo itselleen erilaisia tarinoita elämästä koko ajan. Miljoonat ihmiset ovat päättäneet toistaa negatiivisia tarinoita tiedostamattomalla tasolla ja tasolla, jota he eivät pysty kuulemaan itse.

On tarinoita, joissa he ovat epäonnistuneet, heillä ei ole mitään merkitystä, heidän ponnisteluillaan ei ole mitään väliä, vaikka he kuinka koettaisivat. Koska nuo ovat heidän ajatuksiaan, he myös tuntevat asioiden olevan niin ja toimivat niiden mukaisesti.

Ajatus, että “Maailma on pelottava” saa aikaan jännittyneisyyttä, “Minulla ei ole mitään merkitystä” voi johtaan masennukseen ja toistuva malli “Olen täydellisesti ylirasittunut” saattaa saada aikaan riippuvuutta. Ajatuksesi vaikuttavat mielialoihisi ja käyttäytymiseesi.

Moni ei tajua, miten ajatukset palvelevat. On vaikeaa ehkä erottaa todellinen ajatus harhaan johtavista ajatuksista. “Kukaan ei välitä minusta.” tai “Pomo oli taas röyhkeä” saattavat tuntua oikeilta totuuksilta, mutta tuo “totuus” on ehkä estänyt sinua elämään oman elämän suunnitelmaasi mukaisesti –  ehkä jätit jonkin unelmasi taaksesi. 

Siinä mielessä olet,  mitä ajattelet pitää paikkansa. Unohdit, kuka oikein olet ja annoit muiden ajatusten luoda sen, kuka olet, mitä olet. 

Rita no 291

Tagged , , ,