henkinen kasvu

Päivittäiset toimet muodostuvat rituaaleiksi

Päivittäiset rituaalit tai seremonia elämässämme pitävät meidät yhteydessä siihen, mikä todella on tärkeää.

Kun suoritamme rituaaleja ja seremonioita tai osallistumme niihin, ne auttavat meitä erottamaan itsemme arkisesta toiminnasta. Merkityksen vaihtelu nukkumaan menosta häihin, seremonioihin ja rituaaleihin on todistus siitä, että tapahtumalla tai ajanjaksolla on erityinen merkitys. Tämän seurauksena ne voivat vetää meitä hetkeen ja kehottaa meitä kiinnittämään tarkempaa huomiota ja virittäytymään hienovaraisempiin energioihin, jotka ovat aina läsnä, mutta joita usein ei tunnisteta. Lisäksi, kun toistamme samoja toimintoja, jotka olemme suorittaneet aikaisemmin, olemme jatkuvuus virtaukseen, joka ulottuu takaisin menneisyyteen ja eteenpäin tulevaisuuteen.

Monet meistä ovat etääntyneet rituaaleista, jotka saattavat tuntua liikaa järjestäytyneeseen uskontoon liittyviltä, jota emme ole päättäneet seurata. Voimme kuitenkin palauttaa seremonia- ja rituaalikäytännöt hyvää saavaan vaikutuksen, lisäämällä niihin uudeen tietoisuudeen. Voimme harjoittaa päivittäisiä käytäntöjä, muistuttamalla itseämme koko päivän ajan tämän elämän pyhyydestä. Itse asiassa, jos huomioit, kuinka päivät jo nyt koostuvat rituaaleista heti aamulla herätessä ja illalla nukkumaan mentäessä. Joten meidän ei tarvitse muuttaa mitään muuta kuin näkökulmamme, ja päivämme täyttyvät rituaaleilla.

Suurin osa päivittäisistä rituaaleista toistaa ketjua; ravintoa ja puhdistusta, jotka molemmat ovat aina olleet pyhiä tekoja. Tässä mielessä voimme jokaisella aterialla sulkea silmämme ja sanoa hiljaisen kiitoksen kaikille niille, jotka ovat oasllistuneet ruoan aikaan saamiseen ja siunata ruokamme. Vastaavasti, kun pesemme itsemme aamulla ja illalla, voimme päättää nähdä mahdollisuuden tässä puhdistumistoimessa vapauttaa menneisyys ja valmistautua uuteen. Tee niin kuin sinusta tuntuu parhaalle, kunhan asenteesi on täynnä kunnioitusta ja arvostusta tätä pyhää hetkeä varten tässä pyhässä elämässä.

Rita no 291

Tagged