henkinen kasvu

Pidä taukoa median seuraamisessa

Pidä tauko median seuraamisessa. Varsinkin nyt, kun kaikkialla puhutaan koronaviruksesta – pidä välillä taukoa uutisten seuraamisessa, koska se on hyvin kuluttavaa. Tiedoitusvälineet saavat jatkuvalla tulvalla suuren osan päivästäsi valtaansa. Mieli täyttyy noilla uutisilla ja moni ihana kokemus jää huomaamatta, koska uutiset nostavat esiin pelkoa.

Jos olet herkkä ihminen, sinun on ehkä hyvä olla seuraamatta mediaa, koska niillä on sinuun emotionaalinen vaikutus. Tauko voi olla paikallaan, joten pidättäydy TV katsomisesta, lehtien lukemisesta ja jopa puhelimeen ja sähköposteihin vastaamista on hyvä rajoittaa. Kun olet jatkuvan ulkopuoleltasi tulevan uutisoinnin pommittamana, sinun voi olla vaikea kuulla itseäsi, yhdistyä omaan itseesi, varsinkin jos negatiivisuus saa olosi levottomaksi.

Pidä taukoa vaikka viikko tai muutama päivä ja jo se voi auttaa sinua keskittymään paremmin itseesi. Salli itsellesi hiljaisia hetkiä ja yhdisty sellaiseen, joka saa sinut innostumaan. Vaikka tuntisit, että jokin puuttuu elämästäsi noina uutisettomina päivinä, avaat uudenlaisen tilan, tyhjyyden tilan, joka on laajempi ja vapaampi jumittuneista energioista.

Ilman median “melun” virtaa päässäsi, olet vapaampi keskittymään itseesi, sisäiseen itseesi. Pystyt myös paremmin elämään tässä hetkessä, sensijaan, että seuraisit uutisten näkökulmasta katsottuna maailmaa. Tauko voi auttaa sinua olemaan erottelukykyisempi uutisten sisältöön nähden ja voit saavuttaa suuremman tyyneyden ja rauhallisuuden tilan ja kokonaan uudenlaisen näkökulman elämään.

Oikeasti, jos et seuraa uutisia jonkin aikaa ja sitten luet niitä jälleen, huomaat, että samat uutisethan siellä ovat mitä aikaisemminkin. Siis ei mitään uutta?

Rita no 291

Tagged , , , ,