henkinen kasvu

Toisten apu omien tunteiden käsittelyssä

Ihmisen luonteeseen kuulu tapa joskus haukkua toinen ihminen pystyyn, menettää oman itsensä kontrolli, vaikka ei sitä oikeastaan ole tarkoittanutkaan, ja tuntee syyllisyyttä, että on kohdellut toista huonosti. Ihmisen luonteeseen kuulu myös, että kun oppii navigoimaan omien tunteidensa kanssa, on helpompaa navigoida tilanteiden läpi kadottamatta omassa keskuksessaan pysymistä.

Usein haukumme toisen, koska omat tunteet nousevat pintaan, eikä osaa tiedostaa niitä omikseen vaan heittää ne toiselle. Saattaa käydä ylikierroksilla, pelkää, on turhaantunut, stressaantunut tai vihainen. Kaikkien noiden tunteiden itsessään pitäminen tuntuu epämukavalta ja luonnollisesti haluaa päästä niistä irti. Niiden irti päästäminen saattaa tuntua melkein kuin fyysinen isku osuisi kehoon.

Kun olet tilanteessa, jossa kohtaat ihmisen, jolle haluat raivot, koeta hengittämällä hyvin hitaasti ja syvään keskittyä itseesi. Muutama hidas sisään ja uloshengitys voi jo helpottaa oloa. Istu hiljaa, kutsu nuo kehossasi olevat tunteet ja huomioi tunnetko jossain kohtaa kehoasi jännitystä tai muuta tunnetta.

Voit kysyä itseltäsi ovatko nämä minun tunteitani? Jos mitään ei tule mieleen, kutsu tunnetta uudelleen ja liioitellen sano “mitä jos tietäisin mistä tämä johtuu…”  Saatat löytää alitajuntaan piilotettuja asioita ja samalla voit oppia navigoimaan noiden tunteiden kanssa, annat itsellesi työkaluja edetä omalla tielläsi.

Näin toiset ihmiset tekevät palveluksia sinulle, jotta voit oivaltaa itseäsi uudella tavalla.

Rita no 291

Tagged , , , , ,