henkinen kasvu

Tuomita vai esittää mielipide


Tuomita vai esittää mielipiteensä?

Jos joku tuomitsee tai arvostelee sinua, suljet melko varmasti itsesi. Kun taas mielipiteet pitävät sinut avoimena ja avaavat mahdollisuuden muutokselle.

Kun tuomitset toisia tai joku tuomitsee sinut, tunnet negatiivisen emotionaalisen kokemuksen tuossa tapahtumassa. Luonnollisesti välttelet tilanteita, joissa sinut tuomitaan tai kritisoidaan ja koetat kaikin tavoin olla joutumatta arvostelun kohteeksi, vaikka tilanteet saattaisivat tarjota tärkeää ohjausta ja oivallusta.

Tuo ajatus voisi auttaa sinua pitämään huolta itsestäsi ja myös toisista. On hyvä osata erottaa sisäinen ohjaus ja mielipide tuomitsemisesta, koska muuten saattaa olla riski, että et kuuntele intuitiota etkä salli itsesi ilmaista mielipiteitäsi. Sisäinen ohjaus ja mielipiteet auttavat sinua viisaammalla tavalla toimimaan maailmassa niin, että et sulje niitä, kun koetat olla tuomitsematta itseäsi tai toisia.

Intuitio usein saa sinut tuntemaan perhosia vatsassa, kämmenesi hikoavat tai tunnet väristyksiä. Intuitio auttaa sinua navigoimaan tilanteista hyvin. Mielipiteen omaaminen jostakin henkilöstä tai ideasta auttaa sinua keskittymään tilanteeseen paremmin. Molemmat saavat aikaan myönteisiä tuloksia siinä, kuinka toimimme yhteiskunnassa toisten kanssa.

Kun on tuominnut jonkin asian tai henkilön siitä ei enää voi keskustella, kun taas mielipiteen lausuminen jättää tilaa keskustelulle, koska se ei ole lopullinen päätös vaan muuttuva. On siis hyvä pysyä avoimena ja kuunnella toisia ja itseään.

Voit soittaa minulle kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Odotan soittoasi ja kuljen kanssasi matkaa, jos niin valitset.

Rita no 291

Tagged , , , ,