henkinen kasvu

Yksipuoleinen suhde

Yksipuoleinen ihmissuhde

Yksi läheisen ihmissuhteen parhaista ominaisuuksista on antaa ja vastaanottaa kahden ihmisen välisessä energian vaihdossa. Parhaassa tapauksessa kumpikin jakaa keskustelun, kuuntelemisen ja tuen antamisen ja vastaanottamisen taidon tasapainoisesti.

Joskus tapahtuu niin, että tasapaino suhteessa vaihtelee ja toinen ihminen kaipaakin enemmän kuuntelua tai joutuu antamaan enemmän. Kuitenkin yleensä tasapaino palaa ajan myötä ja huomaa, että on aikoja, jolloin antaa enemmän ja aikoja, jolloin vastaanottaa enemmän. 

On olemassa ihmissuhde ystävän kanssa, jossa tasapaino on aina ollut yksipuoleinen ja saatat huomata, että kyse on aina vain hänen elämästään ja ongelmistaan, ei koskaan sinun. Joku toinen ystävä taas tuntuu vaativan valtavan määrän sinun tukeasi, mutta ei koskaan anna mitään takaisin.

Tällaiset suhteet ovat väsyttäviä ja kuluttavia ja yksi ratkaisu on lopettaa sellainen suhde kokonaan tai antaa sen vain haihtua itsestään. Tietysti voit myös selkeästi kommunikoida ystävän kanssa, että haluaisit luoda tasapainoisemman suhteen hänen kanssaan. Jos suhde on aito, tuo ystävä kyllä ymmärtää sanomasi ja ystävyydestänne muodostuu aidompi. Ehkä hän jopa kiittää sinua, kun paljastit yhden tavan, jolla ystäväsi itse sabotoi elämänsä ihmissuhteita.

Kolmas tapa on yksinkertaisesti vain hyväksyä suhde sellaisena kuin se on. On paljon “outoja” suhteita, jotka vain toimivat. Yksi suhteen tarkoitus voi olla, että oivallat toiselta ihmiseltä paljon tärkeitä asioita. Ehkä hoivaat sairasta ihmistä, joka tarvitsee apua ja silloin voit vain olla kiitollinen, että voit antaa toiselle ihmiselle ja luotat, että tasapaino antaa ja vastaanottaa saavat paljon suuremman merkityksen elämässäsi.

Rita no 291

Tagged , , , , ,