henkinen kasvu

Ystävällisyys ja kiitollisuus

Kuinka luoda lempeämpi ja ystävällisempi maailma?


Koskettava, epäitsekäs ja yksinkertainen ystävällisyyden ilmaiseminen voi saada aikaan suurta muutosta, kannustuksen sana, lempeä kosketus, hymy, olemalla huomaavainen, avun tarjoaminen. Olemalla läsnä jokaisessa tilanteessa elämässään ja osoittamalla ystävällisyyttä toisia kohtaan, tulet enemmän ja enemmän tietoiseksi heistä, jotka ovat ympärilläsi.

Joskus kuulen ihmisten sanovan, että toiset ovat epäystävällisiä ja vastukseni on aina sama: “Jos haluat ystävällisyyttä, sinun on oltava ystävällinen ensin.” Ystävällisyys sisältää myötätuntoa, kunnioitusta ja anteliaisuutta, mutta se on yksinkertainen tietoinen tapa olla yhteydessä toisiin myönteisellä tavalla eikä edes kyseenalaista sitä onko toinen ystävällisyytesi arvoinen.

Mitä jos antaisit toiselle tunnustusta hänen toiminnastaan? Voitko edes kuvitella, että se voi kääntää toisen maailman täydellisesti – ehkä hän ei koko elämänsä aikana ole saanut kuulla mitään hyvää työstään.

Tulee mieleeni tapaus, kun poikamme oli 4-vuotias ja menimme ruokakauppaan. Hän mielestään asiakkaat eivät osanneet ottaa ostoskoreja niin, että rivit pysyivät tasaisina. Hän sanoi minulle, että mene sinä ostamaan tavarat, minä jään antamaan koreja asiakkaille niin nämä rivit pysyvät järjestyksessä. Hetken kuluttua kuuluu lapsen kirkas ja kuuluva ääni: “Äiti. melkein kukaan ei sano minulle kiitos?”

Kiitoksen sana lapselle, joka on opetettu olemaan kohtelias ja kiittämään kaikesta, olisi ollut hyvin pieni ja vaivaton huomion osoitus.

Kerroin lapselle, että vaikka ihmiset eivät kiitä sinua, jatka sinä vain ystävällisenä ja huomaavaisena olemista. Sinä muutat maailmaa olemalla ystävällinen toisille.

Rita no 291

Tagged , , ,